Träningspass

Träningspass: Bollinnehav och passningsteknik

Det här passet fokuserar på att träna på att hålla bollen inom laget och lära sig att utnyttja ytorna som finns. Som bonus kan man också träna på hur man på bästa sätt sätter press när man är färre spelare än motståndarlaget.

Övning 1: Kvadratpass 1.0Kvadratpass 2.0 & Kvadratpass 3.0 (15 min)

För att få upp känsla i passningar och bli varma börjar vi med att värma upp med övningen kvadratpass. Där man får in alla moment i mottagning, väggspel och förflyttning av boll. Kör fem minuter per kvadratpass för att komma igång och värma upp.

Övning 2: Tre lag – bollinnehav (20 min)

Den här övningen fokuserar på att hålla bollen inom laget och hur man sätter press på bästa sätt. Övningen ska göras i högt tempo och med snabba byten.

Har du många spelare på träningen? Dela in dina spelare i fyra lag. Sätt upp en övning med fokus på passningsteknik sidan om, rotera snabbt och enkelt. Tips på övningar: Mottagning och pass, Bournemouth, L-pass eller Väggspel i kvadrat.

Övning 3: Holländska kvadraten med mål (25 min)

Träna bollinnehav på ett mycket bra sätt. En övning som ger en fördel för laget med bollen men som också ger ditt lag ett chans att träna på presspel på ett bra sätt.

Övning 4: Smålagsspel (25min)

Oavsett träningspass avslutar jag alltid med minst 20-30 minuters spel. Dels för att det är ett bra sätt att hålla uppe det roliga i träningarna och för att det är där ens spelare utvecklas som mest. Spelarna sätts ständigt i matchliknande situationer som de behöver lösa på egen hand och vilken fotbollsspelare gillar inte att spela fotboll?

About author

Tim Hansson är mannen bakom fotbollsövningar.se. Han är en designer som såg en brist på material för fotbollstränare. Med fotbollsövningar.se hoppas han kunna hjälpa nyblivna och gamla tränare med att planera och hitta övningar för sina kommande träningspass. Han har själv tränat pojklag och seniorlag inom fotboll.
Related posts
Träningspass

Träningspass – Bollinnehav med numerärt överläge

Träningspass

Träningspass – Rondo och bollinnehav

Träningspass

Träningspass - Finter och utmana motståndare

Träningspass

Träningspass: Teknik med tävling