Träningspass

Träningspass: Teknik med tävling

Under det här träningspasset får dina spelare träna på att förbättra sin bollkontroll och använda det i matchsituation.

Övning 1 – Slalom (20 min)

Värm upp samtidigt som vi finslipar på tekniken med en enkel slalombana eller sätt upp en teknikbana för spelarna att utföra. Olika teknikmoment att utföra:
Höger fot, vänster fot, båda fötter, insida, utsida, sula, L-dragning utsida, L-dragning insida, V-dragning insida, V-dragning utsida, Tvåfots-dribbling (La Croqueta), Dragning bakom stödjeben.

Övning 2 – 1 mot 1 (25 min)

Efter uppvärmning och teknikslalom flyttar vi över till att träna på att utmana och ta oss förbi våra motspelare. En välanvänd övning som används från de högsta ligorna hela vägen till fotbollens framtid är 1 mot 1. Här finns flera olika sätt att utföra det här på och vi har samlat alla på en länk nedanför detta stycke.
Se alla övningar med 1 mot 1

Övning 3 – Stafett (10-15 min)

Återanvänd uppvärmningsövningen, eller sätt upp en alternativ stafettbana, och dela upp dina spelare i lag. Tävla i snabbast möjliga utförande av banan med olika utmaningar av tekniskt utförande. Banan kan bestå av slalom av koner, sick-sack, slalompinnar eller annat efter önskemål.

Övning 4 – Smålagsspel (30 min)

Då vi har haft fokus på teknik genom träningen kan det vara bra att inleda spelet med fortsatt fokus på det här. Sätt upp en mindre plan och dela upp dina spelare i 2-3 lag beroende på antalet närvarande. Räkna mål och ge extra mål vid lyckad dribbling av spelare innan avslut mot mål. För att uppmuntra utmaning och dribbling i spelet kan man även få poäng för lyckad dribbling på planen.

Oavsett träningspass avslutar jag alltid med minst 20-30 minuters spel. Dels för att det är ett bra sätt att hålla uppe det roliga i träningarna och för att det är där ens spelare utvecklas som mest. Spelarna sätts ständigt i matchliknande situationer som de behöver lösa på egen hand och vilken fotbollsspelare gillar inte att spela fotboll?

About author

Tim Hansson är mannen bakom fotbollsövningar.se. Han är en designer som såg en brist på material för fotbollstränare. Med fotbollsövningar.se hoppas han kunna hjälpa nyblivna och gamla tränare med att planera och hitta övningar för sina kommande träningspass. Han har själv tränat pojklag och seniorlag inom fotboll.
Related posts
Träningspass

Träningspass – Bollinnehav med numerärt överläge

Träningspass

Träningspass – Rondo och bollinnehav

Träningspass

Träningspass - Finter och utmana motståndare

Träningspass

Träningspass: Bollinnehav och passningsteknik