Genom att använda vår sida accepterar du att vi använder oss av cookies.

Om oss

Välkommen till fotbollsövningar.se – en sida för fotbollstränare!

Fotbollsövningar.se strävar efter att inspirera och hjälpa fotbollstränare i Sverige för att driva svensk fotboll framåt. I vår träningsbank hittar du i framtiden flera olika övningar att använda på dina träningar för att utveckla ditt fotbollslags spel. Vi kommer även att analysera och presentera olika taktiker som används världen över. Vi strävar efter att lägga upp övningar, taktiker och tips med hög kvalitet – därför testar vi alltid diverse övning innan den läggs upp. Vårt mål är att även ha möjlighet att visa varje övning genom video – för att hjälpa dig som tränare på bästa sätt.

Vi arbetar i nuläget med hemsidan som kommer att bestå av fotbollsövningar, taktiker och tips för att förbättra ditt fotbollslags spel.

Fotbollsövningar – för stora och små

Ibland kan det vara svårt att veta varför man utövar vissa fotbollsövningar, och vilka olika övningar som man kan använda sig av. Hos oss hittar du flera olika övningar och förklaringar som förbättrar både ditt försvarsspel och anfallsspel. I vår träningsbank hittar du även övningar för bollinnehav, avslut, passningar och mycket mer. Har ditt fotbollslag ingen tydlig spelidé, kan det däremot vara svårt att välja vilka övningar som utvecklar dina fotbollsspelare på rätt sätt.

Olika taktiker för fotboll

Fotboll är en komplicerad och taktisk sport, men framförallt en lagsport. Utan en enad spelidé för ditt lag att följa, är det svårt att bedriva ett framgångsrikt spel. Därför måste du som tränare tidigt bestämma dig hur du vill att ditt lag ska spela. På fotbollsövningar.se kan du hitta flera olika taktiker som kan passa just dina fotbollsspelare. En beprövad taktik är 4-4-2 som används i hela världen, däremot har det den senaste tiden blivit populärt med en backlinje som endast består av tre backar. Du kommer att kunna läsa mer om olika taktiker och dess styrkor här.