BollinnehavPassningar

Hexagon Rondo – 3 mot 2 + 2

Den här övningen är en variant av rondo där du tränar på att äga bollen med numerärt överläge.

Så här går det till

Sätt upp koner enligt bild och dela upp dina spelare i två grupper, 5 vs 5. Tre stycken ska vara mellan konerna vid kanterna och två stycken ska vara inne i hexagonen. Spelarna i hexagonen får röra sig fritt innanför konerna och de som är mellan konerna för röra sig mellan de två koner de blivit placerade.

Precis som andra rondos handlar det om att hålla bollen inom sitt lag så länge som möjligt med hjälp av rörelse och kommunikation. Bryter motståndarlaget bollen ska de passa och ha bollinnehav tills de andra tar tillbaka den. Åker bollen ut, sätts en ny boll in i spel.

Utveckling

Sätt ett max antal touch på spelarna
Sätt upp mål att spela de i mitten X antal gånger
Sätt upp ett mål att försöka slå den mellan motståndarnas spelare i mitten

About author

Tim Hansson är mannen bakom fotbollsövningar.se. Han är en designer som såg en brist på material för fotbollstränare. Med fotbollsövningar.se hoppas han kunna hjälpa nyblivna och gamla tränare med att planera och hitta övningar för sina kommande träningspass. Han har själv tränat pojklag och seniorlag inom fotboll.
Related posts
Passningar

Väggspel på tredje spelare

Passningar

Passningsövning för uppvärmning

Passningar

Trippel väggspel i Y-form

PassningarTeknik

Mottagningstratten