AnfallFörsvar

Smålagsspel

Smålagsspel

Smålagsspel är en bra övning för att få upp tempo och fler avslut i en spelövning.

Sätt upp en spelplan med lagom storlek med hjälp av koner. Storleken på planen ska vara så att avslut ska kunna tas från nästintill hela planen. Dela upp dina spelare i två eller tre lag, tre lag föredras för att få ett bra tempo. Två lag börjar inne på planen och spelar precis som vanligt med mål att göra fler mål än vad motståndarlaget gör. Det här kräver hög press och intensitet genom hela matchen som spelas annars kommer man enkelt att släppa in flera mål. När matchen är över kommer det vilande laget in och ett av lagen går ut för att vila.

Rekommenderad tid: 2 – 2.5 min

Utveckling

Kör herren på täppan (vinnaren stannar) eller att man får poäng vid seger för att få mer tempo och fokus.

Svårighet: 2/5

Varför är ett bra passningsspel så viktigt?

En spelare vinner aldrig en match och utan ett bra passningsspel kommer man inte långt. Fotboll är en lagsport där man inte är starkare än sin svagaste länk. Genom att höja nivån på alla dina spelare kan du enkelt trötta ut och utmana dina spelare med ett bra passningsspel. Flera av de bästa lagen i världen besitter ett bra lagspel och framförallt ett bra passningsspel vilket gör att de enkelt kan komma ur svåra situationer under matcher. En så enkel sak som att ta emot och leverera en passning på två tillslag är ett av de viktigaste momenten för dina fotbollsspelare.

Tips

Genom att byta ut traditionell uppvärmning mot att få med bollen i passningsövningar med rörelse kan du enkelt och relativt snabbt höja kvaliteten på passningsspelet i ditt lag. Du får samtidigt en högre självsäkerhet hos dina spelare vilket kan underlätta under pressade situationer i matcher och andra övningar.

About author

Tim Hansson är mannen bakom fotbollsövningar.se. Han är en designer som såg en brist på material för fotbollstränare. Med fotbollsövningar.se hoppas han kunna hjälpa nyblivna och gamla tränare med att planera och hitta övningar för sina kommande träningspass. Han har själv tränat pojklag och seniorlag inom fotboll.
Related posts
AnfallTeknik

Två mot en – små mål

AnfallAvslutSnabbhet

Avslut med snabba fötter

AnfallBollinnehavFörsvarPassningar

Bollinnehav, offensiv zon

AnfallAvslutPassningar

Tre avslut i anfallszon