AnfallAvslutSnabbhet

Avslut med snabba fötter

I den här övning fokuserar vi på att få upp tempot i våra löpningar och få till avsluten.

Sätt upp koner enligt illustration och fördela tre till fyra spelare vid varje startposition. I den här övningen jobbar vi främst med snabbheten och fokus i avslut. Det är perfekt att kombinera fysiska övningar med boll, då vi även tränar skärpan för matchliknande situationer när vi börjar att bli trötta.

Spelaren ska jobba med små korta steg fram och tillbaka mellan konerna. Börjar med att springa framåt till första konen, sen backar man tillbaka till andra, springer framåt till nästa och så fortsätter det. Det gäller att ha högt tempo och få spelaren att utmana sig själva.

När spelaren tagit sig igenom konerna spelas en boll snett fram in i den tomma ytan. Där tar spelaren emot bollen och avslutar, sträva efter att alltid ta max två tillslag – mottagning och sen skott.

Utveckling

Bättre tempo i löpningar och passningar.
Se Avslut med snabba fötter 2.

Svårighet: 2/5

Varför är det bra att kombinera pass och avslut?

Det är väldigt sällan man kommer till ett avslut utan att ha fått en pass innan situationen uppstår. Därför är det bra att blanda in passningar och rörelse i avslutsövningar. Här kan man trycka på vikten för en bra passning fram till spelaren som avslutar, då avslutet inte blir bättre än passningen innan. Genom att blanda in passningar kan man även få mer matchliknande situationer som leder fram till avslutet. Det här kan därmed leda till bättre skärpa i övningen och under matcher.

Tips

Var noga med att dina spelare håller uppe fokus under hela övningen. Så fort fokus tappas kommer avslut- och passningskvaliteten att variera och leda till en mindre bra övning.

About author

Tim Hansson är mannen bakom fotbollsövningar.se. Han är en designer som såg en brist på material för fotbollstränare. Med fotbollsövningar.se hoppas han kunna hjälpa nyblivna och gamla tränare med att planera och hitta övningar för sina kommande träningspass. Han har själv tränat pojklag och seniorlag inom fotboll.
Related posts
AnfallTeknik

Två mot en – små mål

Avslut

Avslut i 3 olika steg

Avslut

4 avslut med snabba fötter

Avslut

Avslut med koll