PassningarTeknik

Väggspel i kvadrat

Den här övningen fokuserar på att träna upp rörelse mönstret för ett enkelt väggspel. Små snabba rörelser, högt tempo och passningar med ett tillslag ger bra utveckling och bra intensitet.

Så här går det till

Vit spelare börjar med boll och slår pass 1 upp till röd spelare. Röd spelare börjar utanför kvadraten likt illustration (se nedan) och möter passningen. Röd spelare slår pass 2 till gul spelare. Gul spelare börjar också utanför kvadraten, rundar närmsta kona och möter pass 2 från röd spelare. Gul spelare slår pass 3 med ett tillslag in i ytan mellan de två konerna till höger. Röd spelare har efter pass 2 tagit en löpning runt den övre konan för att få pass 3 av gul spelare. Röd spelare slår sen pass 4 till vit spelare. Gul och röd spelare byter position och övningen rullar på på samma sätt.

Tips:

Få dina spelare att ta ett steg i motsatt riktning innan de tar löpningen mot boll för att simulera en matchlik situation.

Gör övningen med högt tempo och använd vit spelare som aktiv vila, då får du ut det mesta av övningen.

Få dina spelare att utmana sig själva genom att göra det i så högt tempo som möjligt.

Varför är det viktigt att lägga tid på teknik?

Teknik är ett väldigt brett koncept när det kommer till fotboll. Det kan vara allt ifrån det de flesta tänker på, att kunna dribbla sin motståndare till att slå en passning på rätt sätt. Att ha bra teknik i allt från mottagningar till passningar är A och O i fotboll. Utan en bra pass kan du inte göra en bra mottagning, och utan en bra mottagning är det svårare att slå en bra och snabbt levererad passning eller att utmana sin motståndare. Därför är det viktigt att träna allt från teknik för mottagningar och passningar till avslut och konsten att utmana sin motståndare.

About author

Tim Hansson är mannen bakom fotbollsövningar.se. Han är en designer som såg en brist på material för fotbollstränare. Med fotbollsövningar.se hoppas han kunna hjälpa nyblivna och gamla tränare med att planera och hitta övningar för sina kommande träningspass. Han har själv tränat pojklag och seniorlag inom fotboll.
Related posts
Passningar

Väggspel på tredje spelare

Passningar

Passningsövning för uppvärmning

Passningar

Trippel väggspel i Y-form

BollinnehavPassningar

Hexagon Rondo – 3 mot 2 + 2