PassningarTeknik

Precisionspass avancerad

Få dina spelare att se sig om efter motståndare med den här enkla övningen och träna på små snabba steg samtidigt.

Så här går det till

Sätt upp koner enligt illustrationen. Två koner i mitten som ska användas som port att passa igenom. Två olikfärgade koner bakom varje spelare. Spelarna ska slå passningar till varandra genom porten på ett tillslag. Tränaren ropar till en spelare vilken färg som gäller. Spelaren ska då se sig om och röra sig snabbt mot den aktuella konen och sätta en fot bredvid för att sen ta sig tillbaka till utgångsläget och fortsätta passningarna. Tränaren varierar vilken spelare det gäller och passar in det så att passningarna ska gå ostört utan paus.

Varför är ett bra passningsspel så viktigt?

En spelare vinner aldrig en match och utan ett bra passningsspel kommer man inte långt. Fotboll är en lagsport där man inte är starkare än sin svagaste länk. Genom att höja nivån på alla dina spelare kan du enkelt trötta ut och utmana dina spelare med ett bra passningsspel. Flera av de bästa lagen i världen besitter ett bra lagspel och framförallt ett bra passningsspel vilket gör att de enkelt kan komma ur svåra situationer under matcher. En så enkel sak som att ta emot och leverera en passning på två tillslag är ett av de viktigaste momenten för dina fotbollsspelare.

Tips

Genom att byta ut traditionell uppvärmning mot att få med bollen i passningsövningar med rörelse kan du enkelt och relativt snabbt höja kvaliteten på passningsspelet i ditt lag. Du får samtidigt en högre självsäkerhet hos dina spelare vilket kan underlätta under pressade situationer i matcher och andra övningar.

About author

Tim Hansson är mannen bakom fotbollsövningar.se. Han är en designer som såg en brist på material för fotbollstränare. Med fotbollsövningar.se hoppas han kunna hjälpa nyblivna och gamla tränare med att planera och hitta övningar för sina kommande träningspass. Han har själv tränat pojklag och seniorlag inom fotboll.
Related posts
Passningar

Väggspel på tredje spelare

Passningar

Passningsövning för uppvärmning

Passningar

Trippel väggspel i Y-form

BollinnehavPassningar

Hexagon Rondo – 3 mot 2 + 2