PassningarTeknik

Mottagning och pass

Det här är en enkel övning för alla åldrar, med fokus på att förbättra tekniken i mottagning och pass.

Så här går det till

Spelare 1 med boll, se illustration nedan, slår pass 1 till spelare utanför kvadraten. Spelare 2 tar med sig bollen på ett tillslag in i kvadraten och slår pass 2 tillbaka till spelare 1. Spelare 1 slår pass 3 till spelare 2 som slår en pass direkt tillbaka till spelare 1. Spelare 1 slår pass 4 på andra sidan utanför kvadraten dit spelare 2 har rört sig. Spelare 2 tar med sig bollen in i kvadraten igen och upprepar steg 2 och 3 för att sen komma tillbaka i utgångsläge, också kör man vidare.

Tips:

Få dina spelare att ta ett steg i motsatt riktning innan de tar tar emot boll för att simulera en matchlik situation.

Gör övningen med högt tempo och använd spelare med boll som aktiv vila, då får du ut det mesta av övningen.

Vill man utveckla övningen kan tränare stå bakom spelaren som rör sig in och ut från kvadraten med olika koner i vardera händer och få spelarna att ropa vilken färg de håller upp med jämna mellanrum. Genom det här får man spelarna att automatiskt se sig om efter “motståndare.”

Varför är det viktigt att lägga tid på teknik?

Teknik är ett väldigt brett koncept när det kommer till fotboll. Det kan vara allt ifrån det de flesta tänker på, att kunna dribbla sin motståndare till att slå en passning på rätt sätt. Att ha bra teknik i allt från mottagningar till passningar är A och O i fotboll. Utan en bra pass kan du inte göra en bra mottagning, och utan en bra mottagning är det svårare att slå en bra och snabbt levererad passning eller att utmana sin motståndare. Därför är det viktigt att träna allt från teknik för mottagningar och passningar till avslut och konsten att utmana sin motståndare.

About author

Tim Hansson är mannen bakom fotbollsövningar.se. Han är en designer som såg en brist på material för fotbollstränare. Med fotbollsövningar.se hoppas han kunna hjälpa nyblivna och gamla tränare med att planera och hitta övningar för sina kommande träningspass. Han har själv tränat pojklag och seniorlag inom fotboll.
Related posts
Passningar

Väggspel på tredje spelare

Passningar

Passningsövning för uppvärmning

Passningar

Trippel väggspel i Y-form

BollinnehavPassningar

Hexagon Rondo – 3 mot 2 + 2