PassningarTeknik

Pass med flytt avancerad

Det här är en simpel övning för att träna på att flytta bollen med sig när man tar emot en passning. Enkel till utövandet men kan vara svår att bemästra. Avståndet på konerna kan justeras beroende på hur långt man vill att man ska flytta bollen, samt i vilka riktningar.

Så här går den till

Sätt upp koner enligt illustrationen eller enligt tipsen längre ner. Spelare 1 med boll spelar raka passningar mellan konerna. Spelare 2 utan boll tar emot och flyttar sig till nästa mellanrum och passar. Spelare 1 slår tillbaka i samma mellanrum så att spelare 2 kan flytta igen. Övningen fungerar även så att båda spelarna kan flytta på sig vid varje pass.

Tips

Sätt konerna i olika avstånd och nivåer så att spelaren får röra bollen framåt, bakåt och olika långt.

Sätt ut koner i olika färg och i olika riktningar, få sen spelaren att röra sig mot den kon som utropas av tränaren.

Varför är det viktigt med bra teknik?

Teknik är ett väldigt brett koncept när det kommer till fotboll. Det kan vara allt ifrån det de flesta tänker på, att kunna dribbla sin motståndare till att slå en passning på rätt sätt. Att ha bra teknik i allt från mottagningar till passningar är A och O i fotboll. Utan en bra pass kan du inte göra en bra mottagning, och utan en bra mottagning är det svårare att slå en bra och snabbt levererad passning eller att utmana sin motståndare. Därför är det viktigt att träna allt från teknik för mottagningar och passningar till avslut och konsten att utmana sin motståndare.

About author

Tim Hansson är mannen bakom fotbollsövningar.se. Han är en designer som såg en brist på material för fotbollstränare. Med fotbollsövningar.se hoppas han kunna hjälpa nyblivna och gamla tränare med att planera och hitta övningar för sina kommande träningspass. Han har själv tränat pojklag och seniorlag inom fotboll.
Related posts
Passningar

Väggspel på tredje spelare

Passningar

Passningsövning för uppvärmning

Passningar

Trippel väggspel i Y-form

BollinnehavPassningar

Hexagon Rondo – 3 mot 2 + 2