PassningarTeknik

Bournemouth

Det här är en enkel övning för alla åldrar att träna mottagning och pass. Viktigt att lägga ner tid och fokus på detaljerna i löpningar för att få övningen så bra och givande som möjligt.

Så här går det till

Röd spelare börjar vid sin kon och gör en avledande manöver på två till tre steg från konen för att bli spelbar. Vit spelare slår pass 1 till röd spelare. Röd spelar tar med sig passningen förbi sin kon i steg 2, för att sen slå pass 3 till gul spelare. Röd spelare tar sig tillbaka till konen och gör en ny avledande manöver ut för att bli spelbar för gul spelare. Gul spelare slår då pass 4 till röd spelare som tar emot bollen förbi konen på andra sidan och slår pass 6 till vit spelare. Sträva efter att övningens passningar ska gå på ett tillslag, men det är bättre med kvalitet än hastighet.

Tips

För att få ut det mesta av övningen se till att spelarna gör sina avledande manöver så matchlikt som möjligt.

Även gul och vit spelare kan göra den avledande manövern innan de får passning från röd spelare.

Varför är ett bra passningsspel så viktigt?

En spelare vinner aldrig en match och utan ett bra passningsspel kommer man inte långt. Fotboll är en lagsport där man inte är starkare än sin svagaste länk. Genom att höja nivån på alla dina spelare kan du enkelt trötta ut och utmana dina spelare med ett bra passningsspel. Flera av de bästa lagen i världen besitter ett bra lagspel och framförallt ett bra passningsspel vilket gör att de enkelt kan komma ur svåra situationer under matcher. En så enkel sak som att ta emot och leverera en passning på två tillslag är ett av de viktigaste momenten för dina fotbollsspelare.

Tips

Genom att byta ut traditionell uppvärmning mot att få med bollen i passningsövningar med rörelse kan du enkelt och relativt snabbt höja kvaliteten på passningsspelet i ditt lag. Du får samtidigt en högre självsäkerhet hos dina spelare vilket kan underlätta under pressade situationer i matcher och andra övningar.

About author

Tim Hansson är mannen bakom fotbollsövningar.se. Han är en designer som såg en brist på material för fotbollstränare. Med fotbollsövningar.se hoppas han kunna hjälpa nyblivna och gamla tränare med att planera och hitta övningar för sina kommande träningspass. Han har själv tränat pojklag och seniorlag inom fotboll.
Related posts
Passningar

Väggspel på tredje spelare

Passningar

Passningsövning för uppvärmning

Passningar

Trippel väggspel i Y-form

BollinnehavPassningar

Hexagon Rondo – 3 mot 2 + 2