Avslut

Chelsea

En enkel övning till utformningen, svår till utförandet men väldigt rolig. Allt som behövs är två mål, två koner och minst fyra spelare.

Så här går det till

Sätt upp övningen enligt illustrationen ovan. Fördela spelare jämnt på varje sida med bollar på båda sidor. Övningen fungerar som så att en spelare tar en löpning utan boll in till mitten av området framför mål. Spelare på motsatt sida slår en boll i luften som medspelaren ska kunna avsluta med nick eller volley på ett tillslag. Spelaren som avslutar tar sen en snabb löpning ut från ytan likt blå pil.

Tips

Se till att dina spelare tar en båglöpning, så att de kan ha timing till bollen. Båglöpning innebär att man tar en löpning i en båge och inte rakt mot ytan där bollen ska hamna.

Få dina spelare att få timing i löpning och pass genom kommunikation och att inte stressa.

Är det för svårt att slå in passningar i luften, börja med att slå dem på marken.

Svårighet: 4/5

Varför är det bra att kombinera pass och avslut?

Det är väldigt sällan man kommer till ett avslut utan att ha fått en pass innan situationen uppstår. Därför är det bra att blanda in passningar och rörelse i avslutsövningar. Här kan man trycka på vikten för en bra passning fram till spelaren som avslutar, då avslutet inte blir bättre än passningen innan. Genom att blanda in passningar kan man även få mer matchliknande situationer som leder fram till avslutet. Det här kan därmed leda till bättre skärpa i övningen och under matcher.

Tips

Var noga med att dina spelare håller uppe fokus under hela övningen. Så fort fokus tappas kommer avslut- och passningskvaliteten att variera och leda till en mindre bra övning.

About author

Tim Hansson är mannen bakom fotbollsövningar.se. Han är en designer som såg en brist på material för fotbollstränare. Med fotbollsövningar.se hoppas han kunna hjälpa nyblivna och gamla tränare med att planera och hitta övningar för sina kommande träningspass. Han har själv tränat pojklag och seniorlag inom fotboll.
Related posts
Avslut

Avslut i 3 olika steg

Avslut

4 avslut med snabba fötter

Avslut

Avslut med koll

AvslutBollskola

Utmana en mot en