AvslutBollskola

Utmana en mot en

Den här övningen fungerar och är lika givande från bollskolan till seniornivå. Att lära sig att utmana och komma förbi sin motståndare är lika viktigt att träna för alla, även att lära sig försvara.

Genom att frekvent träna situationer där du hamnar en mot en kan du ge ditt lag ett övertag och lära dina spelare hur man kan vinna matchen i matchen.

Så här går det till

Dela upp försvarare och anfallare i två led, försök att inte ha för många spelare för att hålla nere väntetiden för dina spelare. Använd gärna mål med målvakt, men det går även bra att köra utan mål. Viktigt i den här övningen är att få dina spelare att våga testa nya saker och utmana med fart och tempoväxlingar.

Tips

Tävlingar har en förmåga att hålla uppe fokusen i alla övningar.

About author

Tim Hansson är mannen bakom fotbollsövningar.se. Han är en designer som såg en brist på material för fotbollstränare. Med fotbollsövningar.se hoppas han kunna hjälpa nyblivna och gamla tränare med att planera och hitta övningar för sina kommande träningspass. Han har själv tränat pojklag och seniorlag inom fotboll.
Related posts
Avslut

Avslut i 3 olika steg

Avslut

4 avslut med snabba fötter

Avslut

Avslut med koll

Bollskola

Konboll