Bollskola

Konboll

En rolig övning med fokus på samarbete och träffsäkerhet.

Dela upp i två lag och sätt upp koner likt illustrationen ovan. OBS! För den här övningen behövs höga koner.

Så här går det till

På ytan finns två planhalvor, en tillhör det gula laget och en tillhör det röda laget. Vardera lag ska försöka att skjuta ner konerna på motsatt planhalva. Gult lag ska skjuta ner gula koner och rött lag ska försöka skjuta ner röda koner. Vardera lag kan välja att skjuta ner från egen planhalva eller från motståndares planhalva. Det lag som först skjuter ner alla koner vinner.

Kommer gult lag in på rött lags planhalva får det röda laget springa och ta bollen från det andra laget. Är det gula laget på egen planhalva så får inte det röda laget springa och ta bollen från dem.

Tips

Ge spelare maximalt med tillslag, till exempel två tillslag. Då kommer de även att passa inom laget för att få bättre läge att skjuta.

About author

Tim Hansson är mannen bakom fotbollsövningar.se. Han är en designer som såg en brist på material för fotbollstränare. Med fotbollsövningar.se hoppas han kunna hjälpa nyblivna och gamla tränare med att planera och hitta övningar för sina kommande träningspass. Han har själv tränat pojklag och seniorlag inom fotboll.
Related posts
Bollskola

Kungen och tjuvarna

Bollskola

Biltjuvarna

AvslutBollskola

Utmana en mot en

Bollskola

Tre i rad