Bollskola

Biltjuvarna

Den här övningen tränar på att transportera boll och att utmana försvarare.

Sätt upp minst tre eller fler zoner (städer). I vårt exempel har vi fyra städer.

Så här går det till

Ge alla spelare vars en boll (bil) förutom de som ska vara biltjuvar. De som är biltjuvar står mellan städerna för att sno bilar som kommer körandes mellan städerna. Om en tjuv snor en bil kör hen vidare till nästa stad och den tidigare bilföraren blir en ny biltjuv. Dela upp bilförarna så att det är lika många bilförare i varje stad. En stad kan endast ha det antalet förare som är uppsatt.

Till exempel:
Vi har fyra städer, i varje stad är där tre bilförare och mellan städerna finns där olika antal biltjuvar. Bilförarna ska ta sig från en stad till en annan åt det hållet som pilarna visar i illustrationen. Kommer där en bilförare från en annan stad och där fortfarande är tre bilförare i staden måste en av dem lämna staden för att bege sig till nästa stad. Detta för att göra så att bilförarna inte kan gömma sig i städerna.

Varför är det viktigt att träna motorik och bollkontroll?

Att ha bra motorik och kontroll över sin kropp är viktigt för dina spelares utveckling och framtid. Genom att få en bra grund hjälper du dina spelare både utanför och på planen. Att utföra avancerade rörelser tar tid och tålamod både från spelare och tränare. Se till att hålla koll på vilken nivå dina olika spelare ligger på och anpassa på en individuell nivå. Genom att göra det här håller du inlärningen på en bra och utmanande nivå för varje spelare. Med en väl utvecklad motorik förbereder du dina spelare och underlättar för mer avancerad inlärning i framtiden.

Tips

Gör dina övningar med motorik och bollkontroll till lek och tävlingar. På det här sättet håller du intresset uppe för dina spelare. Se däremot upp för att övningarna inte utförs slarvigt, utan att de utförs på rätt sätt.

About author

Tim Hansson är mannen bakom fotbollsövningar.se. Han är en designer som såg en brist på material för fotbollstränare. Med fotbollsövningar.se hoppas han kunna hjälpa nyblivna och gamla tränare med att planera och hitta övningar för sina kommande träningspass. Han har själv tränat pojklag och seniorlag inom fotboll.
Related posts
Bollskola

Konboll

Bollskola

Kungen och tjuvarna

AvslutBollskola

Utmana en mot en

Bollskola

Tre i rad