Passningar

Kvadratpass 3.0

Kvadratpass 3.0

Kvadratpass är en perfekt övning för uppvärmning och förbättring av passningsteknik. Kvadratpass 3.0 är en naturlig utveckling av ”Kvadratpass 1.0” och ”Kvadratpass 2.0”, i en och samma övning får du med ett enkelt kortpassningsspel mellan tre spelare oftast kallad ”väggspel på tredje person”.

Ställ upp 4 koner så att det bildar en lagom stor kvadrat, helt efter eget tycke. Fördela dina spelare jämnt vid konerna, ultimat uppdelning är två per kon.
Spelare ett med boll passar bollen till spelare två som passar tillbaka bollen, spelare två tar en löpning runt sin kon och samtidigt passar spelare ett bollen till spelare tre. Spelare tre passar då den till spelare två som tagit löpningen runt konen – likt illustrationen visar. Det här fortsätter sen på samma sätt runt kvadraten. Notera att första steget där spelare ett passa spelare två för att sen få tillbaks bollen endast används för att starta övningen.
Rekommenderad tid ca 1.5 min. Byt sedan håll så att båda fötter används för passningar.

Utveckling

Öka tempot i passningar/mottagningar.

Svårighet: 3/5

Varför är ett bra passningsspel så viktigt?

En spelare vinner aldrig en match och utan ett bra passningsspel kommer man inte långt. Fotboll är en lagsport där man inte är starkare än sin svagaste länk. Genom att höja nivån på alla dina spelare kan du enkelt trötta ut och utmana dina spelare med ett bra passningsspel. Flera av de bästa lagen i världen besitter ett bra lagspel och framförallt ett bra passningsspel vilket gör att de enkelt kan komma ur svåra situationer under matcher. En så enkel sak som att ta emot och leverera en passning på två tillslag är ett av de viktigaste momenten för dina fotbollsspelare.

Tips

Genom att byta ut traditionell uppvärmning mot att få med bollen i passningsövningar med rörelse kan du enkelt och relativt snabbt höja kvaliteten på passningsspelet i ditt lag. Du får samtidigt en högre självsäkerhet hos dina spelare vilket kan underlätta under pressade situationer i matcher och andra övningar.

About author

Tim Hansson är mannen bakom fotbollsövningar.se. Han är en designer som såg en brist på material för fotbollstränare. Med fotbollsövningar.se hoppas han kunna hjälpa nyblivna och gamla tränare med att planera och hitta övningar för sina kommande träningspass. Han har själv tränat pojklag och seniorlag inom fotboll.
Related posts
Passningar

Väggspel på tredje spelare

Passningar

Passningsövning för uppvärmning

Passningar

Trippel väggspel i Y-form

BollinnehavPassningar

Hexagon Rondo – 3 mot 2 + 2