Passningar

L-pass

Den här övningen fokuserar på att träna pass och mottagning på ett bra sätt med rörelse. Fungerar perfekt som uppvärmning eller för att träna passningsteknik.

Så här går det till

Vit spelare börjar med boll. Röd spelare tar en löpning och möter vit spelare som slår pass 1. Röd spelare passar tillbaka till vit spelare på ett tillslag och backar tillbaka mot utgångspositionen. Vit spelare slår pass 2 till röd spelare som tar med sig bollen bakåt runt konen och spelar pass 3 till gul spelare. Röd spelare springer och möter gul spelare som slår pass 4. Röd spelare slår tillbaka bollen på ett tillslag till gul spelare och backar tillbaka mot utgångspositionen. Gul spelare slår en passning till röd spelare som tar med sig bollen runt konen och slår en passning till vit spelare, så börjar övningen om.

Varför är ett bra passningsspel så viktigt?

En spelare vinner aldrig en match och utan ett bra passningsspel kommer man inte långt. Fotboll är en lagsport där man inte är starkare än sin svagaste länk. Genom att höja nivån på alla dina spelare kan du enkelt trötta ut och utmana dina spelare med ett bra passningsspel. Flera av de bästa lagen i världen besitter ett bra lagspel och framförallt ett bra passningsspel vilket gör att de enkelt kan komma ur svåra situationer under matcher. En så enkel sak som att ta emot och leverera en passning på två tillslag är ett av de viktigaste momenten för dina fotbollsspelare.

Tips

Genom att byta ut traditionell uppvärmning mot att få med bollen i passningsövningar med rörelse kan du enkelt och relativt snabbt höja kvaliteten på passningsspelet i ditt lag. Du får samtidigt en högre självsäkerhet hos dina spelare vilket kan underlätta under pressade situationer i matcher och andra övningar.

About author

Tim Hansson är mannen bakom fotbollsövningar.se. Han är en designer som såg en brist på material för fotbollstränare. Med fotbollsövningar.se hoppas han kunna hjälpa nyblivna och gamla tränare med att planera och hitta övningar för sina kommande träningspass. Han har själv tränat pojklag och seniorlag inom fotboll.
Related posts
Passningar

Väggspel på tredje spelare

Passningar

Passningsövning för uppvärmning

Passningar

Trippel väggspel i Y-form

BollinnehavPassningar

Hexagon Rondo – 3 mot 2 + 2