Träningspass

Träningspass: Bollkontroll, lätt fys & fokus på avslut i målområdet

Det här träningspasset lägger stor fokus på bollkontroll kombinerat med lätt fys och att sätta sina lägen inuti målområdet. Träningspasset är skapat av Henrik Albertsson, tränare för Södra Sandby/GOF IF P16 och driver även Pojkfotboll i Skåne, med våra övningar.

 

Övning 1: Cirkeln (20 min)

Det här träningspasset börjar lätt med en övning där vi fokuserar på olika moment som används överallt på planen. Här får vi in passningar i olika former, vändningar samtidigt som de måste hålla koll runt sig för att inte krocka med sina medspelare. Viktigt att få igång samarbetet mellan spelarna genom att alltid ”kalla” på boll innan man utför pass eller annat inom övningen.

 

Övning 2: Ormpass  (15 min)

En oerhört enkel övning som fungerar från de yngsta till de allra äldsta. Här får man in snabbhetsträning samtidigt som man behåller bollen för att göra det roligare och lättare för spelaren. Betona att använda små snabba steg och fokus i övningen. Vill man utveckla för att få in bollkontroll mer i övningen så är Ormpass 2.o ett perfekt alternativ.

 

Övning 3: En mot en (20 min)

En mot en är en bra övning för att träna på att skydda och ta boll, samtidigt som du tränar upp intensitet i närkampsspelet. Det här är en otroligt jobbig övning om den utförs på rätt sätt och kommer få spelarnas ben att bli väldigt trötta.

 

Övning 4: Boxplay – 25 min

Boxplay är en bra övning om man vill öka intensiteten i spelet och få fram så många avslut som möjligt. Oavsett om man är många eller få på träningen så fungerar den utmärkt. Genom att använda det tredje laget som väggar får man en aktiv vila som gör att alla är delaktiga hela tiden.

 

Hoppas att ni känner att träningspasset kommer till nytta!

About author

Tim Hansson är mannen bakom fotbollsövningar.se. Han är en designer som såg en brist på material för fotbollstränare. Med fotbollsövningar.se hoppas han kunna hjälpa nyblivna och gamla tränare med att planera och hitta övningar för sina kommande träningspass. Han har själv tränat pojklag och seniorlag inom fotboll.
Related posts
Träningspass

Träningspass – Bollinnehav med numerärt överläge

Träningspass

Träningspass – Rondo och bollinnehav

Träningspass

Träningspass - Finter och utmana motståndare

Träningspass

Träningspass: Teknik med tävling