AnfallFörsvar

Boxplay

Boxplay

För den här övningen ska vi utnyttja storleken av straffområdet samtidigt som vi vill få fram snabba avslut kombinerat med ett kortpassningsspel.

Dela upp dina spelare i tre lag. Två lag börjar att spela mot varandra inuti straffområdet, här går det ut på att göra flest mål innan tiden tar slut. Runt om straffområdets kanter kan det sista lagets spelare dela upp sig jämnt, dessa agerar väggar för det bollförande laget inuti straffområdet (OBS! Endast ett tillslag på laget utanför). Gör ett av lagen mål eller bollen åker utanför banan utan att en av väggarna lyckats spela in den igen, sätts ny boll in av tränare på valfri yta.

Rekommenderad tid: 1 min.

Utveckling

Sätt gräns på antal tillslag inuti straffområdet.
Tvinga till minst X antal passningar inom laget.

Svårighet: 3/5

Varför är ett bra passningsspel så viktigt?

En spelare vinner aldrig en match och utan ett bra passningsspel kommer man inte långt. Fotboll är en lagsport där man inte är starkare än sin svagaste länk. Genom att höja nivån på alla dina spelare kan du enkelt trötta ut och utmana dina spelare med ett bra passningsspel. Flera av de bästa lagen i världen besitter ett bra lagspel och framförallt ett bra passningsspel vilket gör att de enkelt kan komma ur svåra situationer under matcher. En så enkel sak som att ta emot och leverera en passning på två tillslag är ett av de viktigaste momenten för dina fotbollsspelare.

Tips

Genom att byta ut traditionell uppvärmning mot att få med bollen i passningsövningar med rörelse kan du enkelt och relativt snabbt höja kvaliteten på passningsspelet i ditt lag. Du får samtidigt en högre självsäkerhet hos dina spelare vilket kan underlätta under pressade situationer i matcher och andra övningar.

About author

Tim Hansson är mannen bakom fotbollsövningar.se. Han är en designer som såg en brist på material för fotbollstränare. Med fotbollsövningar.se hoppas han kunna hjälpa nyblivna och gamla tränare med att planera och hitta övningar för sina kommande träningspass. Han har själv tränat pojklag och seniorlag inom fotboll.
Related posts
AnfallTeknik

Två mot en – små mål

AnfallAvslutSnabbhet

Avslut med snabba fötter

AnfallBollinnehavFörsvarPassningar

Bollinnehav, offensiv zon

AnfallAvslutPassningar

Tre avslut i anfallszon