AnfallFörsvarPassningar

Spel med olika touch

Spel med olika touch

Den här övningen är en perfekt utveckling av “Spel med koner som mål“.

Sätt upp en lagom stor plan och dela upp dina spelare i två lag. Övningen går ut på att hålla bollen inom sitt lag, röra sig inom det utsatta område och göra mål genom att passa bollen genom målet som är uppsatt med hjälp av koner. Motståndare ska bryta passningarna för att sedan hålla bollen inom sitt lag och försöka att göra mål. Åker bollen utanför området, spelar tränaren in en ny boll på valfri yta.

Notera även att sista tredjedelen av planen, där ens lag ska göra mål, har ett begränsat antal tillslag till tre. Vilket innebär att varje spelare endast får röra bollen tre gånger med sina fötter, tar spelaren fler än tre tillslag går bollen över till motståndarna automatiskt. Resten av planen har däremot fritt antal tillslag.

Svårighet: 4/5

Varför är ett bra passningsspel så viktigt?

En spelare vinner aldrig en match och utan ett bra passningsspel kommer man inte långt. Fotboll är en lagsport där man inte är starkare än sin svagaste länk. Genom att höja nivån på alla dina spelare kan du enkelt trötta ut och utmana dina spelare med ett bra passningsspel. Flera av de bästa lagen i världen besitter ett bra lagspel och framförallt ett bra passningsspel vilket gör att de enkelt kan komma ur svåra situationer under matcher. En så enkel sak som att ta emot och leverera en passning på två tillslag är ett av de viktigaste momenten för dina fotbollsspelare.

Tips

Genom att byta ut traditionell uppvärmning mot att få med bollen i passningsövningar med rörelse kan du enkelt och relativt snabbt höja kvaliteten på passningsspelet i ditt lag. Du får samtidigt en högre självsäkerhet hos dina spelare vilket kan underlätta under pressade situationer i matcher och andra övningar.

About author

Tim Hansson är mannen bakom fotbollsövningar.se. Han är en designer som såg en brist på material för fotbollstränare. Med fotbollsövningar.se hoppas han kunna hjälpa nyblivna och gamla tränare med att planera och hitta övningar för sina kommande träningspass. Han har själv tränat pojklag och seniorlag inom fotboll.
Related posts
AnfallTeknik

Två mot en – små mål

PassningarTeknik

Mottagningstratten

BollinnehavPassningar

Dubbelkvadraten – rondovariant

Passningar

Dubbeltriangel