AnfallFörsvarPassningar

Spel med koner som mål

Spel med koner som mål

Den här övningen fungerar bra som alternativ när man saknar målvakter på träningen, eller som uppvärmning inför match. Kan även fungera bra som en sidoaktivitet till en övning för avslut, passningar eller kondition.

Sätt upp en lagom stor plan och dela upp dina spelare i två lag. Övningen går ut på att hålla bollen inom sitt lag och röra sig inom det utsatta område. Motståndare ska bryta passningarna för att sedan hålla bollen inom sitt lag. Mål görs genom att spela in bollen längs marken genom målet som är uppsatt med hjälp av koner. Åker bollen utanför området, spelar tränaren in en ny boll på valfri yta.

Utveckling

Sätt gräns på antal tillslag.

Svårighet: 2/5

Varför är ett bra passningsspel så viktigt?

En spelare vinner aldrig en match och utan ett bra passningsspel kommer man inte långt. Fotboll är en lagsport där man inte är starkare än sin svagaste länk. Genom att höja nivån på alla dina spelare kan du enkelt trötta ut och utmana dina spelare med ett bra passningsspel. Flera av de bästa lagen i världen besitter ett bra lagspel och framförallt ett bra passningsspel vilket gör att de enkelt kan komma ur svåra situationer under matcher. En så enkel sak som att ta emot och leverera en passning på två tillslag är ett av de viktigaste momenten för dina fotbollsspelare.

Tips

Genom att byta ut traditionell uppvärmning mot att få med bollen i passningsövningar med rörelse kan du enkelt och relativt snabbt höja kvaliteten på passningsspelet i ditt lag. Du får samtidigt en högre självsäkerhet hos dina spelare vilket kan underlätta under pressade situationer i matcher och andra övningar.

About author

Tim Hansson är mannen bakom fotbollsövningar.se. Han är en designer som såg en brist på material för fotbollstränare. Med fotbollsövningar.se hoppas han kunna hjälpa nyblivna och gamla tränare med att planera och hitta övningar för sina kommande träningspass. Han har själv tränat pojklag och seniorlag inom fotboll.
Related posts
Passningar

Väggspel på tredje spelare

Passningar

Passningsövning för uppvärmning

Passningar

Trippel väggspel i Y-form

BollinnehavPassningar

Hexagon Rondo – 3 mot 2 + 2