Det här träningspasset lägger stor fokus på bollinnehav, vända spel och att ställa om vid vunnen boll.

 

Övning 1: Två lag – bollinnehav  (15 min)

Det här träningspasset börjar lätt med en övning där respektive lag ska hålla bollen inom laget. Var noga med att dina spelare börjar i lugnt tempo och inte går in 100% direkt från minut ett.

 

Övning 2: Vända spel  (25 min)

Efter övning ett kan du ha förberett mål, enligt övningens förklaring för “Vända spel“, så att ni enkelt och snabbt kan gå över till att använda er av dessa.

 

Övning 3: Arsenal (25 min)

Första delen av träningen har vi lagt mycket fokus på bollinnehav och att vända spel. Nu ska vi få in lite fart och fläkt i träningspasset med övningen Arsenal. En härlig omställningsövning där spelarna ska få använda en stor del av sin kreativitet och snabbhet.

Är ni mycket folk? Passa på att köra olika övningar samtidigt.
Till exempel lägg till en avslutsövning kombinerat med fokus på snabbhet som gruppen som inte är med i övningarna Vända spel och Arsenal kan köra.

 

Övning 4: Smålagsspel – 25 min

Oavsett träningspass avslutar jag alltid med minst 20-30 minuters spel. Dels för att det är ett bra sätt att hålla uppe det roliga i träningarna och för att det är där ens spelare utvecklas som mest. Spelarna sätts ständigt i matchliknande situationer som de behöver lösa på egen hand och vilken fotbollsspelare gillar inte att spela fotboll?

 

Hoppas att ni känner att träningspasset kommer till nytta!