Träningspass

Träningspass: Avslut

Det här träningspasset lägger stor fokus på avslut.

Övning 1: Kvadratpass

Som uppvärmning kan det vara bra att få igång viktiga delar som leder fram till ett avslut. Kvadratpass är en bra uppvärmningsövning där man får med alla moment, mottagning, pass och till och med väggspel.
Jag brukar köra alla tre varianterna för att få ut så mycket som möjligt i övningen. Kvadratpass 1.0, Kvadratpass 2.0 och Kvadratpass 3.0.

Övning 2: Väggspel med avslut i zon (avancerad)

Den här övningen bygger på ett enkelt väggspel med en mötande anfallare, för att sedan sträva efter att komma till avslut på 2 tillslag (mottagning + skott). Läs mer om övningen genom att klicka på rubriken.

 

Övning 3: Engelska kvadraten med avslut

När man gjort de olika övningarna är det dags att applicera dem i en övning där det krävs bra mottagningar, snabbt tänkande och komma till avslut i ett trångt område. Engelska kvadraten med avslut är perfekt för den här sortens övning. Här måste spelarna ha bra rörelse, både innan och efter pass, samt vara snabba i tanke och prata med varandra.

Övning 4: Smålagsspel

Oavsett träningspass avslutar jag alltid med minst 20-30 minuters spel. Dels för att det är ett bra sätt att hålla uppe det roliga i träningarna och för att det är där ens spelare utvecklas som mest. Spelarna sätts ständigt i matchliknande situationer som de behöver lösa på egen hand och vilken fotbollsspelare gillar inte att spela fotboll?

 

Hoppas att ni känner att träningspasset kommer till nytta!

About author

Tim Hansson är mannen bakom fotbollsövningar.se. Han är en designer som såg en brist på material för fotbollstränare. Med fotbollsövningar.se hoppas han kunna hjälpa nyblivna och gamla tränare med att planera och hitta övningar för sina kommande träningspass. Han har själv tränat pojklag och seniorlag inom fotboll.
Related posts
Träningspass

Träningspass – Bollinnehav med numerärt överläge

Träningspass

Träningspass – Rondo och bollinnehav

Träningspass

Träningspass - Finter och utmana motståndare

Träningspass

Träningspass: Teknik med tävling