Intervju

Tränarintervju: Kim Johansson

Intervju med Kim Johansson

I vår första intervju med en tränare har vi äran att träffa Kim Johansson, i skrivandes stund, spelande tränare för Hörby FF. Tidigare har han spelat fotboll i Sjöbo IF, Höörs IS och BW90 och har återvänt hem för att vara en del av det som tog hans moderklubb, Hörby FF, från division 6 till division 3. Otroligt imponerande!

Kim Johansson
Bild: Kim Johansson, Hörby FF (lånad från Hörby FFs facebook)

Du kan ju börja med att berätta lite om dig själv?

En kille på 28 år som alltid varit idrottsintresserad där jag spelat en mängd olika sporter i mina unga dar. Jobbar som fritidspedagog i Lomma och är spelande tränare för Hörby i division 3.

Vad har du gjort innan och hur kom du in på att bli tränare?

– Fotbollsmässigt har jag spelat sen man var 4-5 och ibland annat Sjöbo IF, Höörs IS och Bw90. Nu är man tillbaka där allt började i moderklubben Hörby FF. Jag har varit tränare i unga år också, mestadels inom handbollen och har alltid varit intresserad av tränaryrket.

Vilken är din favoritövning för uppvärmning?

Kvadraten är tradition och börja med lite lätt sen kör jag mer än gärna ”Tysen” (en variant av Boxplay) inne i straffområdet. 1 mv, 4 försvarare och övriga anfallsspelare. Håll bollen på 1 tillslag medan försvararna har fritt och ska göra mål.

Hur förbereder du ditt lag för match?

– Jag försöker mestadels bara få in mycket tempo i träningarna innan, samt tagga upp dom med snacket innan matchstart. Hade gärna haft lite mer matchförberedande träning men är svårt när vi tyvärr har lite dålig träningsflit.

Vad är den största utmaningen för dig som tränare?

– Eftersom jag är spelande tränare handlar det om att kunna kombinera båda rollerna utan att försvaga någon av dom. Att kunna ha en relation med mina spelare, både som tränare och som spelare.

Vad är bästa förberedelserna inför sista omgångarna i serien och eventuellt kval?

– Inför slutet av säsongen handlar det om att ha kul. Jag har spelat fotboll i många år och efter sommaren har man ofta lite problem motivationsmässigt när det dåliga vädret är igång igen samt säsongen är väldigt lång. Se till att spelarna har roligt och skrattar mycket.

Du har agerat tränare både på och sidan om planen, vilket föredrar du?

– Svår fråga. Man tillför mycket på plan när man är spelande tränare då man ser det på ett helt annat sätt än vad man gör vid sidan, likaså tvärtom. En mix tycker jag är det ultimata, som jag har det nu med Lilienberg i Hörby.

Enligt dig, vad är det viktigaste att bidra med som tränare?

– Att bidra med måste väl vara seriositeten. Att visa det inte är en lekstuga när man väl är där utan vilja vinna och utvecklas.

 

Tack så mycket för att du ställde upp! Vi är säkra på att du kommer att gå långt inom fotbollen.

Känner du någon annan tränare som vill synas här eller har en speciell infallsvinkel som hen vill dela med sig till Sveriges fotbollstränare? Kontakta oss.

About author

Tim Hansson är mannen bakom fotbollsövningar.se. Han är en designer som såg en brist på material för fotbollstränare. Med fotbollsövningar.se hoppas han kunna hjälpa nyblivna och gamla tränare med att planera och hitta övningar för sina kommande träningspass. Han har själv tränat pojklag och seniorlag inom fotboll.
Related posts
Intervju

Tränarintervju: Alexander Burman

Intervju

Tränarintervju: Henrik Albertsson

Intervju

Tränarintervju: Pontus Andersson

Intervju

Tränarintervju: Jonas Carlberg