Intervju

Tränarintervju: Dan Sandberg

Intervju med Dan Sandberg.

I den här intervjun stöter vi på Dan Sandberg, nuvarande tränare i Maglasäte IF i divison 7, med förflutet i bland annat Malmö FF och Hörby FF som tränare.


Foto av Dan Sandberg, tränare för Maglasäte IF.

Berätta lite om dig själv. Vad har du gjort innan och hur kom du in på att bli tränare?

Jag är 53 år och har spelat fotboll sedan jag var 9 år. Allting började i Sjöbo IF, som är min moderklubb, men min första seniormatch var med Snogeholms IF när jag var 15 år och som högst har jag spelat med Tomelilla IF i gamla div 2. Jag började som spelande tränare för seniorer för att sedan gå vidare för att träna Malmö FFs P96 i fyra år, och mitt första jobb som huvudtränare för seniorer gjorde jag med Hörby FF.

Vilken är din favoritövning för uppvärmning?

Jag brukar föredra att använda en passningsövning.

Hur förbereder du ditt lag för match?

Med en bra genomgång och uppvärmning.

Vad är den största utmaningen för dig som tränare?

Att få varje individ i truppen att känna sig delaktig o viktig för laget. Som jag brukar säga, ”Alltid Laget före Jaget!”.

Vad är bästa förberedelserna inför sista omgångarna i serien och eventuellt kval?

Bästa förberedelse är att få spelarna att älska läget och att våga misslyckas.

Vilket är ditt bästa minne som tränare och vad kan du absolut inte åka till match utan?

Mitt bästa minne på seniornivå var när vi gick upp med Önneköps IF till division 5 under mitt första år som tränare där, det var helt magiskt. Annars var mina år i Malmö FF helt fantastiska med många fina minnen och möjligheten att se mina 96:or spela och utvecklas i allsvenskan, superettan och division 1 är en härlig känsla.

Enligt dig, vad är det viktigaste att bidra med som tränare?

Taktisk styrka på match och energi och individuell utveckling på träning.

 

 

About author

Tim Hansson är mannen bakom fotbollsövningar.se. Han är en designer som såg en brist på material för fotbollstränare. Med fotbollsövningar.se hoppas han kunna hjälpa nyblivna och gamla tränare med att planera och hitta övningar för sina kommande träningspass. Han har själv tränat pojklag och seniorlag inom fotboll.
Related posts
Intervju

Tränarintervju: Alexander Burman

Intervju

Tränarintervju: Henrik Albertsson

Intervju

Tränarintervju: Pontus Andersson

Intervju

Tränarintervju: Jonas Carlberg