Bollskola

Björnen sover

Den här övningen är rolig och enkel men tränar samtidigt på att transportera boll i tempoväxling.

Utse en spelare till att var björn och placera den i mitten av cirkeln. Ställ upp resten av spelarna i en cirkel runt omkring. Sätt också upp ett område likt illustrationen ovan för spelarna att fly in i.

Så här går det till

Dina spelare transporterar bollen runt björnen som sitter på huk i mitten under tiden som tränaren sjunger ”Björnen sover”. När sångtexten slutar ska björnen fånga så många spelare som möjligt innan de hinner in till sitt säkra område. Björnen fångar spelare genom att bryta bollen på ett korrekt sätt, inte genom att fälla spelare. De spelare som blir tagna, gör björnen sällskap i mitten tills alla spelare är tagna.

Låttext:
Björnen sover, björnen sover, i sitt lugna bo. Han är inte farlig, bara man är varlig. Men man kan dock, men man kan dock, honom aldrig tro.

Varför är det viktigt att träna motorik och bollkontroll?

Att ha bra motorik och kontroll över sin kropp är viktigt för dina spelares utveckling och framtid. Genom att få en bra grund hjälper du dina spelare både utanför och på planen. Att utföra avancerade rörelser tar tid och tålamod både från spelare och tränare. Se till att hålla koll på vilken nivå dina olika spelare ligger på och anpassa på en individuell nivå. Genom att göra det här håller du inlärningen på en bra och utmanande nivå för varje spelare. Med en väl utvecklad motorik förbereder du dina spelare och underlättar för mer avancerad inlärning i framtiden.

Tips

Gör dina övningar med motorik och bollkontroll till lek och tävlingar. På det här sättet håller du intresset uppe för dina spelare. Se däremot upp för att övningarna inte utförs slarvigt, utan att de utförs på rätt sätt.

About author

Tim Hansson är mannen bakom fotbollsövningar.se. Han är en designer som såg en brist på material för fotbollstränare. Med fotbollsövningar.se hoppas han kunna hjälpa nyblivna och gamla tränare med att planera och hitta övningar för sina kommande träningspass. Han har själv tränat pojklag och seniorlag inom fotboll.
Related posts
Bollskola

Konboll

Bollskola

Kungen och tjuvarna

Bollskola

Biltjuvarna

AvslutBollskola

Utmana en mot en