Passningar

Pass med löpning

Pass med löpning

Den här övningen fungerar perfekt som uppföljning på ”Passtrion”, när man vill få upp puls, fart och teknik med boll.

Sätt upp ett valfritt avstånd, ta gärna hjälp av koner för att enkelt behålla längden övningen igenom. Dela upp dina spelare i grupper om tre, och fördela dem så att där står en vid varje kon och en i mitten. Spelaren som står i mitten ska ha bollen.
Spelaren med boll börjar med att passa till en av sina medspelare vid en kon. Därefter tas en löpning runt spelaren vid konen som passar bollen snett framåt på andra sidan, där den löpande spelaren kommer. Fortsätt sen på samma sätt runt spelaren vid nästa kon och vidare at https://xn--bsta-bredband-bfb.se/.

Övningen blir bäst genom att ha högt tempo och tvinga till att springa med 100% fart hela tiden.

Rekommenderad tid: 1 min

Utveckling

Öka eller minska avståndet mellan spelarna.
Tvinga dem att använda endast höger eller vänster fot.
Tvinga dem att öka farten

Svårighet: 2/5

Varför är ett bra passningsspel så viktigt?

En spelare vinner aldrig en match och utan ett bra passningsspel kommer man inte långt. Fotboll är en lagsport där man inte är starkare än sin svagaste länk. Genom att höja nivån på alla dina spelare kan du enkelt trötta ut och utmana dina spelare med ett bra passningsspel. Flera av de bästa lagen i världen besitter ett bra lagspel och framförallt ett bra passningsspel vilket gör att de enkelt kan komma ur svåra situationer under matcher. En så enkel sak som att ta emot och leverera en passning på två tillslag är ett av de viktigaste momenten för dina fotbollsspelare.

Tips

Genom att byta ut traditionell uppvärmning mot att få med bollen i passningsövningar med rörelse kan du enkelt och relativt snabbt höja kvaliteten på passningsspelet i ditt lag. Du får samtidigt en högre självsäkerhet hos dina spelare vilket kan underlätta under pressade situationer i matcher och andra övningar.

About author

Tim Hansson är mannen bakom fotbollsövningar.se. Han är en designer som såg en brist på material för fotbollstränare. Med fotbollsövningar.se hoppas han kunna hjälpa nyblivna och gamla tränare med att planera och hitta övningar för sina kommande träningspass. Han har själv tränat pojklag och seniorlag inom fotboll.
Related posts
Passningar

Väggspel på tredje spelare

Passningar

Passningsövning för uppvärmning

Passningar

Trippel väggspel i Y-form

BollinnehavPassningar

Hexagon Rondo – 3 mot 2 + 2