Passningar

Passtrion

Passtrion

Övningen ”Passtrion” fungerar lika bra som uppvärmning som att träna teknik för passningar och vändningar.

Sätt upp ett valfritt avstånd mellan dina spelare med hjälp av koner. Dela upp dina spelare i grupper om tre. En spelare vid varje kon och den sista spelaren i mitten. Spelaren i mitten möter sin ena medspelare vid konen så att det är cirka 1.5 – 2 meter mellan dem. Spelaren får då en pass av sin medspelare vid konen och passar tillbaka på ett tillslag. Spelaren i mitten springer sen över för att möta den andra medspelaren för att göra samma sak. Upprepa under cirka 1 -1.5 minut.

Utveckling

Använd andra sorters passar, volley och nick, eller öka så att spelaren får ta emot bollen med huvud/bröst/lår innan pass tillbaka. Tvinga spelaren att endast använda höger eller vänster fot.
Öka avståndet mellan konerna för att få in mer löpning i övningen.

Saknar du folk?
Dela upp så att dina spelare är uppdelade i grupper om fyra och ha två spelare i mitten.

Svårighet: 2/5

 

Varför är ett bra passningsspel så viktigt?

En spelare vinner aldrig en match och utan ett bra passningsspel kommer man inte långt. Fotboll är en lagsport där man inte är starkare än sin svagaste länk. Genom att höja nivån på alla dina spelare kan du enkelt trötta ut och utmana dina spelare med ett bra passningsspel. Flera av de bästa lagen i världen besitter ett bra lagspel och framförallt ett bra passningsspel vilket gör att de enkelt kan komma ur svåra situationer under matcher. En så enkel sak som att ta emot och leverera en passning på två tillslag är ett av de viktigaste momenten för dina fotbollsspelare.

Tips

Genom att byta ut traditionell uppvärmning mot att få med bollen i passningsövningar med rörelse kan du enkelt och relativt snabbt höja kvaliteten på passningsspelet i ditt lag. Du får samtidigt en högre självsäkerhet hos dina spelare vilket kan underlätta under pressade situationer i matcher och andra övningar.

About author

Tim Hansson är mannen bakom fotbollsövningar.se. Han är en designer som såg en brist på material för fotbollstränare. Med fotbollsövningar.se hoppas han kunna hjälpa nyblivna och gamla tränare med att planera och hitta övningar för sina kommande träningspass. Han har själv tränat pojklag och seniorlag inom fotboll.
Related posts
Passningar

Väggspel på tredje spelare

Passningar

Passningsövning för uppvärmning

Passningar

Trippel väggspel i Y-form

BollinnehavPassningar

Hexagon Rondo – 3 mot 2 + 2