Passningar

Triangelpass i kvadrat

I den här övningen tränar vi på att bygga ett kortare passningsspel i trianglar för att sen komma in i ny yta med en längre passning.

Så här går det till

Sätt upp fyra stycken trianglar så att de tillsammans bildar en kvadrat eller rektangel. Övningen kan köras med en eller flera bollar med utgångspunkt från vit spelare. Övningen börjar med att vit spelare passar bollen till blå spelare som passar vidare till röd spelare. Röd spelare passar sen tillbaka till vit spelare som tar en löpning in i mitten av triangeln för att möta bollen och sätter en längre passning till vit spelare i nästa triangel. Vit spelare går sen till blå spelares plats, blå spelare till röd spelares och röd spelare går till vit spelare i nästa triangel.

Alla passningar ska helst gå på ett tillslag.

Utveckling

  • Passningar ska gå utanför koner tills bollen spelas snett in i triangeln.
  • Träna på mottagningar runt eller tillbaka förbi kon innan pass.

Tips

Få överlappande gul spelare att kalla på passningen innan vit spelare passar den i steg 3.

Varför är ett bra passningsspel så viktigt?

En spelare vinner aldrig en match och utan ett bra passningsspel kommer man inte långt. Fotboll är en lagsport där man inte är starkare än sin svagaste länk. Genom att höja nivån på alla dina spelare kan du enkelt trötta ut och utmana dina spelare med ett bra passningsspel. Flera av de bästa lagen i världen besitter ett bra lagspel och framförallt ett bra passningsspel vilket gör att de enkelt kan komma ur svåra situationer under matcher. En så enkel sak som att ta emot och leverera en passning på två tillslag är ett av de viktigaste momenten för dina fotbollsspelare.

Tips

Genom att byta ut traditionell uppvärmning mot att få med bollen i passningsövningar med rörelse kan du enkelt och relativt snabbt höja kvaliteten på passningsspelet i ditt lag. Du får samtidigt en högre självsäkerhet hos dina spelare vilket kan underlätta under pressade situationer i matcher och andra övningar.

About author

Tim Hansson är mannen bakom fotbollsövningar.se. Han är en designer som såg en brist på material för fotbollstränare. Med fotbollsövningar.se hoppas han kunna hjälpa nyblivna och gamla tränare med att planera och hitta övningar för sina kommande träningspass. Han har själv tränat pojklag och seniorlag inom fotboll.
Related posts
Passningar

Väggspel på tredje spelare

Passningar

Passningsövning för uppvärmning

Passningar

Trippel väggspel i Y-form

BollinnehavPassningar

Hexagon Rondo – 3 mot 2 + 2