PassningarTeknik

Tikki Takka-kvadraten

Den här övningen fokuserar på timing i löpningar och ett kort väggspel innanför kvadraten. En enkel övning som fungerar för alla åldrar. Alla passningar ska gå på ett tillslag.

Sätt upp en kvadrat enligt illustrationen nedan.

Vit spelare börjar med att sätta en längre pass upp till röd spelare. Röd spelare som börjar utanför kvadraten tar ett steg i motsatt riktning för att sen möta bollen innanför kvadraten. Röd spelare sätter pass 2 till gul spelare som tagit sig in i kvadraten genom att runda konen bredvid sig. Gul spelare sätter sen pass 3 till röd spelare som sätter sista passen tillbaka till vit spelare. Gul och röd spelare byter sin plats och övningen rullar på.

Tips:

Låt dina spelare jobba i högt tempo och att lägga fokus på sina löpningar. Vill man utveckla övningen kan tränare stå bakom vardera spelare med olika koner i vardera händer och få spelarna att ropa vilken färg de håller upp innan de gör sin löpning in i kvadraten. Genom det här får man spelarna att automatiskt se sig om efter en motståndare.

Varför är det viktigt att lägga tid på teknik?

Teknik är ett väldigt brett koncept när det kommer till fotboll. Det kan vara allt ifrån det de flesta tänker på, att kunna dribbla sin motståndare till att slå en passning på rätt sätt. Att ha bra teknik i allt från mottagningar till passningar är A och O i fotboll. Utan en bra pass kan du inte göra en bra mottagning, och utan en bra mottagning är det svårare att slå en bra och snabbt levererad passning eller att utmana sin motståndare. Därför är det viktigt att träna allt från teknik för mottagningar och passningar till avslut och konsten att utmana sin motståndare.

About author

Tim Hansson är mannen bakom fotbollsövningar.se. Han är en designer som såg en brist på material för fotbollstränare. Med fotbollsövningar.se hoppas han kunna hjälpa nyblivna och gamla tränare med att planera och hitta övningar för sina kommande träningspass. Han har själv tränat pojklag och seniorlag inom fotboll.
Related posts
Passningar

Väggspel på tredje spelare

Passningar

Passningsövning för uppvärmning

Passningar

Trippel väggspel i Y-form

BollinnehavPassningar

Hexagon Rondo – 3 mot 2 + 2