PassningarTeknik

Triangelväggen

En perfekt uppvärmningsövning med sin styrka på antalet passningar i varje varv. Kräver fokus och bra tillslag för att få ett bra flyt på övningen. Fungerar för alla olika åldrar.

Så här går det till

Alla passningar ska strävas efter att gå på ett tillslag. Vit spelar slår pass 1 till röd spelare. Röd spelare sätter pass till vit spelare på andra sidan konen. Vit spelare slår pass 3 till gul spelare som slår pass 4 tillbaka till vit spelare. Vit spelare slår pass 5 på andra sidan konen till gul spelare som slår pass 6 till röd spelare. Röd spelare slår pass 7 tillbaka till gul spelare som slår pass 8 på andra sidan konen till röd spelare. Röd spelare slår pass 9 till vit spelare och sen börjar övningen om och rullar på så länge tränaren önskar.

Tips

Få spelarna att slå snabbare passningar till varandra för att öka svårighetsgraden.

Innan varje pass ska spelarna se sig över axeln för att se om där är någon motståndare. Tränare kan hålla upp koner i olika färger för att få de att titta och säga vilken färg som hålls upp.

Varför är ett bra passningsspel så viktigt?

En spelare vinner aldrig en match och utan ett bra passningsspel kommer man inte långt. Fotboll är en lagsport där man inte är starkare än sin svagaste länk. Genom att höja nivån på alla dina spelare kan du enkelt trötta ut och utmana dina spelare med ett bra passningsspel. Flera av de bästa lagen i världen besitter ett bra lagspel och framförallt ett bra passningsspel vilket gör att de enkelt kan komma ur svåra situationer under matcher. En så enkel sak som att ta emot och leverera en passning på två tillslag är ett av de viktigaste momenten för dina fotbollsspelare.

Tips

Genom att byta ut traditionell uppvärmning mot att få med bollen i passningsövningar med rörelse kan du enkelt och relativt snabbt höja kvaliteten på passningsspelet i ditt lag. Du får samtidigt en högre självsäkerhet hos dina spelare vilket kan underlätta under pressade situationer i matcher och andra övningar.

About author

Tim Hansson är mannen bakom fotbollsövningar.se. Han är en designer som såg en brist på material för fotbollstränare. Med fotbollsövningar.se hoppas han kunna hjälpa nyblivna och gamla tränare med att planera och hitta övningar för sina kommande träningspass. Han har själv tränat pojklag och seniorlag inom fotboll.
Related posts
Passningar

Väggspel på tredje spelare

Passningar

Passningsövning för uppvärmning

Passningar

Trippel väggspel i Y-form

BollinnehavPassningar

Hexagon Rondo – 3 mot 2 + 2