PassningarTeknik

Kort väggspel

Övningen fokuserar på små korta passningar på liten yta. Tänk på att spelarna inte får hamna för nära i passningssituationen, utan att de har timing i sin löpning och inte slår för korta passningar.

Så här går det till

Gul spelare börjar utanför kvadraten (se illustration nedan), ungefär mittemellan de två högra konerna. Spelaren möter vit spelare som slår pass 1. Gul spelare slår sen pass 2 till röd spelare som har tagit en löpning från utanför kvadraten till mitt i kvadraten. Röd spelare slår pass 3 tillbaka till gul spelare som rört sig in så att hen är mittemellan de två koner närmast vit spelare. Röd spelare tar sen en löpning runt den högra konen, enligt illustration, för att få pass 4 av gul spelare. Röd spelare passar sen vit spelare. Gul och röd spelare byter position och övningen rullar på.

Så här ser övningen ut, se även tips längre ner.

Tips:

Få dina spelare att ta ett steg i motsatt riktning innan de tar löpningen mot boll för att simulera en matchlik situation.

Gör övningen med högt tempo och använd vit spelare som aktiv vila, då får du ut det mesta av övningen.

Vill man utveckla övningen kan tränare stå bakom vardera spelare med olika koner i vardera händer och få spelarna att ropa vilken färg de håller upp med jämna mellanrum. Genom det här får man spelarna att automatiskt se sig om efter “motståndare.”

Varför är det viktigt att lägga tid på teknik?

Teknik är ett väldigt brett koncept när det kommer till fotboll. Det kan vara allt ifrån det de flesta tänker på, att kunna dribbla sin motståndare till att slå en passning på rätt sätt. Att ha bra teknik i allt från mottagningar till passningar är A och O i fotboll. Utan en bra pass kan du inte göra en bra mottagning, och utan en bra mottagning är det svårare att slå en bra och snabbt levererad passning eller att utmana sin motståndare. Därför är det viktigt att träna allt från teknik för mottagningar och passningar till avslut och konsten att utmana sin motståndare.

About author

Tim Hansson är mannen bakom fotbollsövningar.se. Han är en designer som såg en brist på material för fotbollstränare. Med fotbollsövningar.se hoppas han kunna hjälpa nyblivna och gamla tränare med att planera och hitta övningar för sina kommande träningspass. Han har själv tränat pojklag och seniorlag inom fotboll.
Related posts
Passningar

Väggspel på tredje spelare

Passningar

Passningsövning för uppvärmning

Passningar

Trippel väggspel i Y-form

BollinnehavPassningar

Hexagon Rondo – 3 mot 2 + 2