PassningarTeknik

Väggspel från uppspel

Den här övningen tränar på att utföra ett enkelt väggspel på ett tillslag, gärna med så högt tempo som möjligt. Sätt upp en kvadrat enligt illustrationen längre ner på sidan.

Vit spelare slår pass 1 till röd spelare (se illustration nedan). Röd spelare börjar utanför kvadraten och springer in i kvadraten för att möta bollen och slår pass 2. Gul spelare börjar till höger om vit spelare och utanför kvadraten för att sen springa in enligt illustrationen för att möta röd spelares pass. Gul spelare slår sen pass 3 utanför kvadraten till röd spelare som tagit en löpning till vänster om konan ut ur kvadraten. Röd spelare slår sista passen tillbaka till vit spelare. Gul spelare tar sig upp till den övre konan och röd spelare stannar kvar vid den nedre, så börjar övningen om fast spegelvänd. Vilket gör att övningen kan rulla på utan avbrott under den utsatta tiden av tränare.

Tips:

Gör övningen med högt tempo och använd vit spelare som aktiv vila, då får du ut det mesta av övningen.

Vill man utveckla övningen kan tränare stå bakom vardera spelare med olika koner i vardera händer och få spelarna att ropa vilken färg de håller upp med jämna mellanrum. Genom det här får man spelarna att automatiskt se sig om efter “motståndare.”

Varför är det viktigt att lägga tid på teknik?

Teknik är ett väldigt brett koncept när det kommer till fotboll. Det kan vara allt ifrån det de flesta tänker på, att kunna dribbla sin motståndare till att slå en passning på rätt sätt. Att ha bra teknik i allt från mottagningar till passningar är A och O i fotboll. Utan en bra pass kan du inte göra en bra mottagning, och utan en bra mottagning är det svårare att slå en bra och snabbt levererad passning eller att utmana sin motståndare. Därför är det viktigt att träna allt från teknik för mottagningar och passningar till avslut och konsten att utmana sin motståndare.

About author

Tim Hansson är mannen bakom fotbollsövningar.se. Han är en designer som såg en brist på material för fotbollstränare. Med fotbollsövningar.se hoppas han kunna hjälpa nyblivna och gamla tränare med att planera och hitta övningar för sina kommande träningspass. Han har själv tränat pojklag och seniorlag inom fotboll.
Related posts
Passningar

Väggspel på tredje spelare

Passningar

Passningsövning för uppvärmning

Passningar

Trippel väggspel i Y-form

BollinnehavPassningar

Hexagon Rondo – 3 mot 2 + 2