AnfallÖvrigtPassningar

Kungshult

Kungshult

Övningen ”Kungshult” är en bra övning för att träna flera uppspelsvarianter och få förståelse över hur man kan närma sig motståndarens mål på flera sätt med uppställningen 4-3-3.

Sätt upp koner och dina spelare likt illustrationen. I illustrationen ser du blå och gröna streck. Blå streck är för löpningar och gröna streck för passningar. Streckade gröna streck är alternativa passningar som kan hittas i uppspelet.

Övningen börjar med att spelare med boll driver boll några meter fram för att hitta passning till mötande center forward. Samtidigt har närmaste mittfältare tagit en avledande löpning upp mot spelförande ytterback för att öppna upp ytan för center forward. Center forward har då tre alternativ; passa tillbaka till ytterback, passa i djupet till vänster forward eller passa mötande mittfältare. Passen går till mötande mittfältare som då har tre alternativ; passa till mötande defensiv mittfältare, passa i djupet till höger forward eller vända upp och sätta ut på kanten på ytterback som fyller på i samband med att höger forward drar med sig försvarare i djupet. Går passen ut till ytterback fyller spelare på in i straffområdet för att avsluta på kommande inlägg från ytterback. Går passen till mötande defensiv mittfältare finns enkel pass ut för inlägg av ytterback som fyller på.

Svårighet: 4/5

Varför är ett bra passningsspel så viktigt?

En spelare vinner aldrig en match och utan ett bra passningsspel kommer man inte långt. Fotboll är en lagsport där man inte är starkare än sin svagaste länk. Genom att höja nivån på alla dina spelare kan du enkelt trötta ut och utmana dina spelare med ett bra passningsspel. Flera av de bästa lagen i världen besitter ett bra lagspel och framförallt ett bra passningsspel vilket gör att de enkelt kan komma ur svåra situationer under matcher. En så enkel sak som att ta emot och leverera en passning på två tillslag är ett av de viktigaste momenten för dina fotbollsspelare.

Tips

Genom att byta ut traditionell uppvärmning mot att få med bollen i passningsövningar med rörelse kan du enkelt och relativt snabbt höja kvaliteten på passningsspelet i ditt lag. Du får samtidigt en högre självsäkerhet hos dina spelare vilket kan underlätta under pressade situationer i matcher och andra övningar.

About author

Tim Hansson är mannen bakom fotbollsövningar.se. Han är en designer som såg en brist på material för fotbollstränare. Med fotbollsövningar.se hoppas han kunna hjälpa nyblivna och gamla tränare med att planera och hitta övningar för sina kommande träningspass. Han har själv tränat pojklag och seniorlag inom fotboll.
Related posts
Passningar

Väggspel på tredje spelare

Passningar

Passningsövning för uppvärmning

Passningar

Trippel väggspel i Y-form

BollinnehavPassningar

Hexagon Rondo – 3 mot 2 + 2