Teknik

Triangeljakten

Det här en rolig övning som tränar på bollkontroll och att ha blicken uppe när man driver med bollen.

Så här går det till

Sätt upp en triangel med koner per par. Varje spelare ska ha en boll. Utse en spelare som jagare.

I vårt exempel är röd spelare jagare och gul spelare ska undvika jägaren. Spelarna ska driva boll utanför triangeln längs med konerna. Röd spelare ska försöka att lägga sin hand på gul spelare och därmed fånga hen och vinna jakten. Gul spelare ska undvika röd spelare. Röd spelare får gå runt triangeln hur hen vill men inte genom den och därmed försöka fånga den gula spelaren.

En rolig och enkel övning med fokus på bollkontroll och konsten att titta upp från bollen när man driver med den för att se vad som händer runt omkring sig.

Varför är det viktigt med bra teknik?

Teknik är ett väldigt brett koncept när det kommer till fotboll. Det kan vara allt ifrån det de flesta tänker på, att kunna dribbla sin motståndare till att slå en passning på rätt sätt. Att ha bra teknik i allt från mottagningar till passningar är A och O i fotboll. Utan en bra pass kan du inte göra en bra mottagning, och utan en bra mottagning är det svårare att slå en bra och snabbt levererad passning eller att utmana sin motståndare. Därför är det viktigt att träna allt från teknik för mottagningar och passningar till avslut och konsten att utmana sin motståndare.

About author

Tim Hansson är mannen bakom fotbollsövningar.se. Han är en designer som såg en brist på material för fotbollstränare. Med fotbollsövningar.se hoppas han kunna hjälpa nyblivna och gamla tränare med att planera och hitta övningar för sina kommande träningspass. Han har själv tränat pojklag och seniorlag inom fotboll.
Related posts
Teknik

Teknik mot kon

Teknik

Teknikpluset

Teknik

Teknikormen

Teknik

Teknik – Basic