Teknik

Dribblingsportalerna

Den här övningen är en rolig övning där ni tränar på att lura motståndaren och bollkontroll på samma gång.

Så här går det till

Sätt upp tre stycken portaler med hjälp av koner enligt illustrationen ovan. Röd spelare med boll ska försöka att lura gul spelare och ta sig genom portalen. Gul spelare ska försöka att blocka portalen på andra sidan vilket gör att röd spelare inte får gå genom .

Eftersom gul spelare står framför portalen i mitten är den stängd. Röd spelare får då välja att gå höger eller vänster mot de öppna portalerna. Gul spelare ska försöka att blocka den portal som röd spelare genom att följa efter hens rörelser och hinna till portalerna innan röd spelare.

Tips

Röd spelare får använda olika finter med kropp och boll för att lura gul spelare vilket håll hen ska gå och därigenom öppna upp portaler som hen kan springa genom .

Varför är det viktigt med bra teknik?

Teknik är ett väldigt brett koncept när det kommer till fotboll. Det kan vara allt ifrån det de flesta tänker på, att kunna dribbla sin motståndare till att slå en passning på rätt sätt. Att ha bra teknik i allt från mottagningar till passningar är A och O i fotboll. Utan en bra pass kan du inte göra en bra mottagning, och utan en bra mottagning är det svårare att slå en bra och snabbt levererad passning eller att utmana sin motståndare. Därför är det viktigt att träna allt från teknik för mottagningar och passningar till avslut och konsten att utmana sin motståndare.

About author

Tim Hansson är mannen bakom fotbollsövningar.se. Han är en designer som såg en brist på material för fotbollstränare. Med fotbollsövningar.se hoppas han kunna hjälpa nyblivna och gamla tränare med att planera och hitta övningar för sina kommande träningspass. Han har själv tränat pojklag och seniorlag inom fotboll.
Related posts
Teknik

Teknik mot kon

Teknik

Teknikpluset

Teknik

Teknikormen

Teknik

Teknik – Basic