AnfallAvslutPassningar

Enkel inläggsövning

Enkel inläggsövning

En enkel inläggsövning som kan användas för att få upp kvalitet i avslut och inlägg. Sätt upp koner och spelare likt illustration.

Pass sätts av mittfältare till anfallare, anfallaren passar den snett tillbaka till nästa mittfältare som samtidigt tagit en löpning för att möta bollen. Mittfältaren sätter sen en crosspass ut till kantspelaren, som slår inlägg. Anfallare och mittfältare som slog första passen tar löpning in mot första och bakre ytan i straffområdet, medan mittfältare nummer 2 tar andra boll strax utanför straffområdet. Fungerar att köra båda kanter samtidigt för att få upp tempo och vid många spelare.

Utveckling

Bättre tempo i löpningar och passningar.

Svårighet: 2/5

Varför är inlägg viktigt?

I en fotbollsmatch kan ytorna i mitten ofta vara svårpasserade, och de flesta anfall kan därför komma upp genom kanten. Genom det här är det bra att träna på fokus, kvalitet och tempo i sina inlägg. Det viktiga är att inte få ditt lag att endast slå inlägg, utan vara kreativa och försöka hitta lösningar under matchen för att komma in i lägen för avslut i mitten.

Tips

Var noga med att dina spelare håller uppe fokus under hela övningen. Så fort fokus tappas kommer avslut- och passningskvaliteten att variera och leda till en mindre bra övning.

About author

Tim Hansson är mannen bakom fotbollsövningar.se. Han är en designer som såg en brist på material för fotbollstränare. Med fotbollsövningar.se hoppas han kunna hjälpa nyblivna och gamla tränare med att planera och hitta övningar för sina kommande träningspass. Han har själv tränat pojklag och seniorlag inom fotboll.
Related posts
Passningar

Väggspel på tredje spelare

Passningar

Passningsövning för uppvärmning

Passningar

Trippel väggspel i Y-form

BollinnehavPassningar

Hexagon Rondo – 3 mot 2 + 2