BollinnehavFörsvarPassningar

Bollinnehav med vägg

Bollinnehav med vägg

Sätt upp ett lagom stort område med hjälp av koner och dela upp dina spelare i tre lag. Den här övningen är perfekt som utveckling av ”Två lag – bollinnehav”.

Två lag kommer att börja att spela mot varandra i det markerade området, det tredje laget kommer att agera väggar längs med sidorna. De två lag som spelar mot varandra ska spela inom den markerade ytan utan att det andra laget lyckas få bollen. Bryter det andra laget bollen så gäller det för dem att hålla bollen inom laget samtidigt som det andra laget försöker att ta tillbaka bollen. Det lag som agerar vägg är tillgängliga att använda för laget med boll, för att spela sig ur situationer eller för att byta sida genom. Byt lag när tiden är slut så att alla lag har varit väggar minst en gång.

Den här övningen är väldigt bra att öva på att spela sig ur situationer samtidigt som man tränar på ett aggressivt och strukturerat presspel.

Rekommenderad tid: 1 – 1.5 min

Utveckling

Sätt gräns på antal tillslag – t.ex. endast två tillslag på de som är två lag tillsammans.

Svårighet: 2/5

Varför är ett bra passningsspel så viktigt?

En spelare vinner aldrig en match och utan ett bra passningsspel kommer man inte långt. Fotboll är en lagsport där man inte är starkare än sin svagaste länk. Genom att höja nivån på alla dina spelare kan du enkelt trötta ut och utmana dina spelare med ett bra passningsspel. Flera av de bästa lagen i världen besitter ett bra lagspel och framförallt ett bra passningsspel vilket gör att de enkelt kan komma ur svåra situationer under matcher. En så enkel sak som att ta emot och leverera en passning på två tillslag är ett av de viktigaste momenten för dina fotbollsspelare.

Tips

Genom att byta ut traditionell uppvärmning mot att få med bollen i passningsövningar med rörelse kan du enkelt och relativt snabbt höja kvaliteten på passningsspelet i ditt lag. Du får samtidigt en högre självsäkerhet hos dina spelare vilket kan underlätta under pressade situationer i matcher och andra övningar.

About author

Tim Hansson är mannen bakom fotbollsövningar.se. Han är en designer som såg en brist på material för fotbollstränare. Med fotbollsövningar.se hoppas han kunna hjälpa nyblivna och gamla tränare med att planera och hitta övningar för sina kommande träningspass. Han har själv tränat pojklag och seniorlag inom fotboll.
Related posts
Passningar

Väggspel på tredje spelare

Passningar

Passningsövning för uppvärmning

Passningar

Trippel väggspel i Y-form

BollinnehavPassningar

Hexagon Rondo – 3 mot 2 + 2