Teknik

Ronaldinho

I den här övningen tränar vi på att ha bollkontroll på små ytor med flera hinder och uppmuntrar till att försöka gå fram och tillbaka minst 2-3 gånger i området innan man lämnar det. Övningen är döpt efter en av våra favoritspelare som var mästare på att komma ur de svåraste situationerna på ett elegant och bra sätt.

Sätt upp koner enligt illustrationen och låt dina spelare att jobba sig igenom. Spelaren ska gärna göra olika finter, använda utsida/insida av båda fötterna inne i området och ta sig fram och tillbaka genom att vända med boll och utan att nudda någon av konerna. Uppmuntra till alla sorters finter men kom ihåg att vi ändå ska försöka ha tempo i det vi gör.

Tid: ca 1 min

För att utveckla den här övningen har vi ’ven gjort en som innehåller passning, ”Ronaldinho med pass”.

Svårighet: 4/5

Varför är det viktigt med bra teknik?

Teknik är ett väldigt brett koncept när det kommer till fotboll. Det kan vara allt ifrån det de flesta tänker på, att kunna dribbla sin motståndare till att slå en passning på rätt sätt. Att ha bra teknik i allt från mottagningar till passningar är A och O i fotboll. Utan en bra pass kan du inte göra en bra mottagning, och utan en bra mottagning är det svårare att slå en bra och snabbt levererad passning eller att utmana sin motståndare. Därför är det viktigt att träna allt från teknik för mottagningar och passningar till avslut och konsten att utmana sin motståndare.

About author

Tim Hansson är mannen bakom fotbollsövningar.se. Han är en designer som såg en brist på material för fotbollstränare. Med fotbollsövningar.se hoppas han kunna hjälpa nyblivna och gamla tränare med att planera och hitta övningar för sina kommande träningspass. Han har själv tränat pojklag och seniorlag inom fotboll.
Related posts
Teknik

Teknik mot kon

Teknik

Teknikpluset

Teknik

Teknikormen

Teknik

Teknik – Basic