Teknik

Driva genom koner, avancerad

Precis som ”Driva genom koner” tränar vi på att driva boll med tempo för både vänster och höger fot, samt in- och utsida av foten. Den är enkel att utföra och kan göras på alla åldrar.

Sätt upp koner enligt illustrationen. Skapa gärna flera banor om du har många spelare för att minska väntetiden, max 5 per bana.Dina spelare ska driva bollen genom konerna så fort de kan och sen springa tillbaka för att utföra det igen. Man kan också göra ett led vid varje ände där spelaren avslutar med att lämna över bollen eller passa den till sin medspelare.

Runda 1: Spelaren kan driva bollen efter eget tycke.
Runda 2: Spelaren kan driva bollen endast med höger fot.
Runda 3: Spelaren kan driva bollen endast med insidan på höger fot.
Runda 4: Spelaren kan driva bollen endast med utsidan på höger fot.
Runda 5: Spelaren kan driva bollen endast med vänster fot.
Runda 6: Spelaren kan driva bollen endast med insidan på vänster fot.
Runda 7: Spelaren kan driva bollen endast med utsidan på vänster fot.
Runda 8: Spelaren kan använda varannan fot för att driva bollen runt banan.
Runda 9: Spelar kan driva bollen så fort som möjligt genom banan. (Fungerar som tävling mot andra banor)

Svårighet: 2/5

Varför är det viktigt med bra teknik?

Teknik är ett väldigt brett koncept när det kommer till fotboll. Det kan vara allt ifrån det de flesta tänker på, att kunna dribbla sin motståndare till att slå en passning på rätt sätt. Att ha bra teknik i allt från mottagningar till passningar är A och O i fotboll. Utan en bra pass kan du inte göra en bra mottagning, och utan en bra mottagning är det svårare att slå en bra och snabbt levererad passning eller att utmana sin motståndare. Därför är det viktigt att träna allt från teknik för mottagningar och passningar till avslut och konsten att utmana sin motståndare.

About author

Tim Hansson är mannen bakom fotbollsövningar.se. Han är en designer som såg en brist på material för fotbollstränare. Med fotbollsövningar.se hoppas han kunna hjälpa nyblivna och gamla tränare med att planera och hitta övningar för sina kommande träningspass. Han har själv tränat pojklag och seniorlag inom fotboll.
Related posts
Teknik

Teknik mot kon

Teknik

Teknikpluset

Teknik

Teknikormen

Teknik

Teknik – Basic