Driv med boll är en bra övning för att komplettera eller ersätta klassisk uppvärmning. Du ställer upp dina spelare längs med ena linjen, längs med långsidan av planen, med vars en boll. Låt sen dina spelare jogga fram och tillbaka samt driva bollen med sig. Låt dina spelare använda bara vänster, höger eller varannan fot när de driver bollen över planen.

Utveckling

Använd bara insida eller utsida, använd bara höger/vänster insida eller utsida.
Arbeta med att använda varannan insida och varannan utsida på höger och/eller vänster fot.
Sätt en gräns på hur långt ifrån bollen får vara från kroppen när du driver.
Öka tempo i joggning med boll.

Svårighet: 1/5

Varför är det viktigt med bra teknik?

Teknik är ett väldigt brett koncept när det kommer till fotboll. Det kan vara allt ifrån det de flesta tänker på, att kunna dribbla sin motståndare till att slå en passning på rätt sätt. Att ha bra teknik i allt från mottagningar till passningar är A och O i fotboll. Utan en bra pass kan du inte göra en bra mottagning, och utan en bra mottagning är det svårare att slå en bra och snabbt levererad passning eller att utmana sin motståndare. Därför är det viktigt att träna allt från teknik för mottagningar och passningar till avslut och konsten att utmana sin motståndare.